Het kleine badplaatsje Zoutelande maakt onderdeel uit van de gemeente Veere en is gelegen aan de kust in het zuidelijke deel van het schiereiland Walcheren in de provincie Zeeland.


Zoutelande heeft een mooi zandstrand met de meeste zonuren van Nederland en heeft een blauwe vlag.
De Blauwe Vlag-organisatie stelt strengere dan de wettelijke normen.
Om als strand een Blauwe Vlag te mogen ontvangen, gelden onder meer de volgende beoordelingscriteria:

· De kwaliteit van het zwemwater is uitstekend.
· Het strand is schoon en heeft voldoende toiletten en vuilnisbakken.
· Er is een EHBO-post.

In het kort wil dit zeggen dat het strand voldoet aan alle eisen en perfect is voor uw strandvakantie. Ook voor sportieve vakantiegangers zijn er vele mogelijkheden .
Zeer goed onderhouden fietspaden leiden door de duinen en het bos. Het is dan ook de moeite waard om met uw eigen of de hier in Zoutelande gehuurde fiets de mooie omgeving te gaan verkennen.

Waar u zich ook bevind in Zoutelande, in 5 minuten bent u aan zee en op het strand, waar u de zeeschepen en recreatievaart voorbij ziet varen.
Walcheren is toeristisch gezien altijd een belangrijk onderdeel van Zeeland. Het hele gebied wordt tegen de zee beschermd door duinen, slechts onderbroken in Westkapelle door een brede zeedijk.
Zoutelande heeft daarbij de hoogste duinen van Nederland. Het strand met eb en vloed is altijd indrukwekkend voor iedereen.
Je kunt er zwemmen in zee, op zoek gaan naar schelpen, zandkastelen bouwen en garnalen vangen.

Buiten het seizoen kunt u heerlijk uitwaaien bij een stevige zuidwesten wind langs het strand of genieten van het adembenemende uitzicht vanaf de hoge duinen.
Bewonder de vele paragliders, die gebruik maken van de thermiek, die langs de hoge duinen omhoog stijgt. Een kleurig schouwspel met de zee op de achtergrond.
Geniet van de gouden zon die je huid verwarmt en ervaar zelf de vrijheid van het zilte water en de heerlijke zeelucht.
De prachtige zonsondergangen nodigen je uit tot een romantische avond met een lekker glas wijn in een van gezellige Zeeuwse strandpaviljoens.Zoutelande
Logo
Welkom Studio Zoutelande Omgeving Aanbiedingen Prijzen/Reserveren Verhuurbepalingen Routeomschrijving Contact & het Weer